(förra) Årets pepparkakshus

Det har ju blivit en tradition att jag och Kate knåpar ihop ett pepparkakshus inför mitt likaledes traditionella Lucia-party. I år vill vi göra ett sagoslott, och när vi googlade pepparkaksslott för inspiration hittade vi ett med ritningar! I vanliga fall designar jag mallarna själv, men nu slapp jag! Fint var det dessutom! Riktigt sagoslott:

Tesco-Dec14-XmasGingerbread-9498-Castle-LHC-2f1c1170-b36a-4178-af45-3f3979c1cb7d-0-1400x919

Vårt skulle visserligen bli ännu finare – för Kate hade hittat att man kan göra blyglasfönster av krossade hårda karameller – och det fungerade jättebra! (Värsta supertipset – prova det för 17!).

IMG_2889Förtisjutton bitar senare hade vi bakat oss igenom alla mallar (och närapå två flaskor vin) och insåg att något dekorerande skulle det inte bli tal om den kvällen… Det hanns inte någon annan kväll heller, så istället blev pepparkakshuset till festunderhållning (julpyssel) för mina julgäster. De gick in för dekorerandet med liv och lust, speciellt Jeff, och dekoren antog en mycket eklektisk karaktär.

Dagen efter  satte jag ihop det, men jag måste säga att resultatet blev helt annat än det på bilden. Det hjälpte inte att mallarna faktiskt inte passade – eller att det ingenstans upplystes om att vindbron skulle stå en rejäl nivå lägre än resten av slottet – det fick man liksom inse själv när man kom till att bron… snett, vint och improviserat… Glasstrutstaken på tornen kändes som ett genidrag när vi kom på det, men på något vis blev effekten lite mer b än jag sett för mig. Kanske hade det blivit bättre om med dekor… I slutändan kan man nog enkelt sammanfatta resultatet med ett ord – skitfult! (Fast fönstren är fortfarande bättre!)

Det ser ju inte alls ut som på bilden...

Det ser ju inte alls ut som på bilden…

Skitfult, fast originellt! Baksidan av slottet är egenhändigt designad av Jeff – ett kubistiskt självporträtt och en snögubbe som… röker en cigarett, enligt utsago.

Jomenvisst

Jomenvisst

Snyggt men inte pråligt, liksom.

IMG_2928

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: