Sverige brinner och sverigdemokrater gnuggar händerna

Jag vet att jag ungefär lovade att skriva om något annat än sd här på bloggen – men efter det som hänt i Sverige på senaste tiden kan jag inte vara tyst längre.

Över 20 flyktingboenden eller tilltänkta flyktingboenden har brunnit i Sverige i år, och det kommer väl inte som en överraskning för någon (utom möjligtvis sd-politikerna själva) att de anlagda bränderna eskalerat sedan sd gick ut med att de lämnar arbetet i riksdagen för att använda sig av ‘andra metoder’ i sitt (o)demokratiska arbete. Inte konstigt om det tas som den uppmaning det antagligen är. Allt emedan sd i Lund hjälpsamt medborgarinformerar om var nya flyktingboenden planeras. Samhället och polisen verkar stå rådlösa, och migrationsverket känner sig tvingat att hemlighålla nyplanerade flyktinganläggningar.

Så, efter sju sorger och åtta bedrövelser (och en del påtryckning) tar Jimmie slutligen bladet från munnen och går ut med någon slags halvhjärtad förmaning.

”Ja, mycket i vårt land är alldeles galet. Ja, jag skriver under på att det är på väg att gå åt pipan. Jag förstår att frustrationen är påtaglig. Men: Vad tror man sig uppnå genom att sätta eld på byggnader och riskera oskyldiga människors liv?”

Som fördömande är det påtagligt lamt kan jag tycka. Mordbrand är inte ett rimligt uttryck för ‘frustration’ och ett dåligt medel för att ‘uppnå’ sina mål (vad de nu är), det är brottsligt, livsfarligt och samhällsfarligt. Det kunde man ju tycka att t.o.m. Åkesson kan skriva under på?

Allt verkar spela sd i händerna. Eller som det nyligen uttrycktes som kommentar till en sd-demonstration mot flyktingar: Nationell framtid ska agera genom att ”ta ut soporna” i det tysta medan SD agerar ”på stora scenen”. Det är väl vad vi ser nu; hur soporna tas ut – av de som Kent Ekroth ser som ”spjutspets för att ta vårt land tillbaka” – en ”motståndsrörelse” till ”etablissemanget och media”. Den media som enligt Åkesson är skyldig till att barn dör på Medelhavet – då deras fäder lockas av Sveriges fria tandvård (ja det är ingen måtta på vad han kväker ur sig i den där intervjun), när vårt stackars land i själva verket är fullt.

Sverige är ett otäckt land just nu, verkligt otäckt, och vi verkar alla stå handfallna inför det som sker. Jag har inte längre svårt att förstå hur Tyskland kunde sätta Nationalsocialisterna vid makten 1933. Det jag inte förstår är hur man hade kunnat stoppa det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: