Surmjölk

Gissa vad det här är?:

IMG_7524

Vaddå, det ser ju bara ut som fil, tänker du kanske nu. EXAKT! men inte ‘bara’ fil, utan fil! Skotsk fil!!!!!!!! Eller jag menar svensk fil gjort på skotsk mjölk. Fil som jag har gjort själv. Henke har researchart och funnit fram hemligheten med hemmagjord fil. IMG_7517IMG_7520Det är hur lätt som helst, visade sig, allt man behöver är – fil! En dl svensk fil av valfri smak, Henke delade med sig av sin hemmagjorda med bas i någon norrlandsfil, en l mjölk sjuds på 90 grader i fem minuter och får därefter kallna till rumstemperatur. När mjölken har nått rumstemperatur häller man i sin lilla snutt fimjölk, blandar om och låter fil-mjölken stå i 20 timmar i rumstemperatur. Och så har man filmjölk. Jag kan inte beskriva hur mycket denna upptäckt har förbättrat livet i Skottland. Det enda som något grumlar lyckan är att jag levt över fyra år utan fil – när det var så här lätt!

Annonser

1 kommentar

  1. Fingal said,

    mars 8, 2015 den 6:20 f m

    Lätt?!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: