Tre dagar med Whistle

IMG_6823IMG_6836I fredags åkte vi och hämtade Whistle. Min granne och kollega Henke var snäll och körde bilen med mig och Carin i – Carin kom flygande från Sverige för en helg i Aberdeen. Bilar är inte kul tycker Whistle. Man blir åksjuk och kräks och kräks. Hemskt alltså. Sen kom man till ett nytt hus där man inte kände igen sig alls. Hemskt alltså. Fast det finns i alla fall en trädgård som man kan springa runt i. Massa varv. Och en jättekul pinne. Och massa blommor som man kan anfalla. Kul alltså. IMG_6837Och sen höll alla på och gulla med en, och det var också ganska bra. Till och med en Kate kom och hälsade på och gullade. Och en Arran. Och man fick en rosa elefant som man kan tugga på. Och en giraff med roliga knutben. Så det går väl an. Dessutom har man en mysig bur med kattfilt där man får sova ifred. Helt ok. Man behöver inte ens gnälla på natten, för den är liksom ganska mysig. I alla fall om den står vid den där Lottans säng. På natten. För det är mörkt. Och lite läskigt.

Godnatt

Godnatt

IMG_6842IMG_6845De är allt lite sega på morgnarna, de där som jag bor med, så det gäller att busa så mycket som möjligt så man får igång dem. Ett annat bra sätt att få fart på dem är att på gnaga på saker. Bordsben till exempel. Men egentligen tycker jag bäst om rosa elefanter. Och min kong. En kong är världens bästa gnag- och studsgrej. Men den kan vara himla lurig och smita iväg åt alla möjliga håll om man inte aktar sig. Då brukar jag morra ordentligt på den. Jag tror att det hjälper.
IMG_6847Sen tyckte de att vi skulle gå ut. Just när man vant sig vid huset. Ja inte till trädgården alltså, utan i VÄRLDEN. Den är jättestor och jätteläskig och mest av allt läskigt är sådana där kräkmaskiner som kallas bilar. Ju fler desto läskigare. De verkar tycka att man ska gå med snöre. Jag fattar inte varför. IMG_6850Det är svårt att gå med snöre. Man kan bara gå lite åt alla håll och inte alls åt det håll man vill. Men man vänjer sig. Lite. Ibland tycker jag inte att man ska gå alls. Med eller utan snöre. Speciellt inte om det är läskigt. Och världen är läskig ganska ofta vet ni. Vi gick till STAN. Det bästa med stan är att det finns så mycket folk och folk tycker att jag är sötast i världen. Så man får bli klappad av alla. En farbror tyckte att jag var jättegullig. Han hade två hundar hemma sa han och klappades. Han luktade lite konstigt och Carin och Lotta verkade tycka att han var lite skum, men jag tyckte han var snäll jag. Förresten är alla snälla. Speciellt bra är det när man är på bh-shopping, för det blir ju lite långtråkigt, och då är det bra när så många kommer fram och gossar med mig. Fast det är jättesuperjobbigt att gå på stan, så det är skönt att man kan ta lite sovpauser när de andra shoppar. Ett ställe som jag gillar är Brew Dog. Musiken är lite hög, men det bryr inte jag mig om så mycket och så får man en egen vattenskål. Carin tyckte att jag var en bra pubhund, och det tycker jag nog med.

Efter puben tyckte jag att det var skönt att komma hem till min rosa elefant, men de andra verkade inte tycka det var skönt alls utan drog iväg med mig till Kate och där fanns en KATT. Den fräste på mig och jag trodde nästan den tänkte hoppa på mig, men då skällde jag på den så den blev rädd och sprang iväg. Fast jobbigt var det. Efter det ville jag bara sova. Tillslut fick jag i alla fall gå hem. Då blev jag pigg igen, men de andra var så tråkiga och ville inte leka alls.

IMG_6863IMG_6870Idag fyllde Carin år. Då fick hon en kaninlarvtårta och det var jätteorättvist för jag fick ingenting alls. Så då tyckte jag inte det var mer än rätt att jag gnagde på hennes bh. Hon hade också fått en jättefin sjal som jag lyckades få tag på, men den fick jag inte ha kvar FAST jag bara tänkte tugga på den lite. Taskigt alltså. Men sen gick vi till PARKEN. Det var jätteroligt! Nästan inte läskigt alls, och jag behövde inte gå med snöre heller. Leran var roligast. Och det var också en massa roliga löv som lekte med mig. De försökte springa iväg, men jag fick tag på dem! Fast sen kom det en massa bilar igen och det var jättejätteläskigt. Carin och Lotta fick bära mig enda till havet. Där tyckte de att jag skulle gå, men jag tycker faktiskt vi hade gått tillräckligt långt redan. De fick bära mer. Och så gick de så fort. Man han nästan inte titta på någonting, och det var jättemånga hundar som gick förbi och jag fick inte leka med någon. Bara för att Carin och Lotta skulle hinna dricka födelsedagsvin. Vad nu det är för något. Jag fick inte smaka.

IMG_6869

IMG_6877IMG_6874Vi fick sitta ute och då åt de andra soppa och bailisvarmchoklad. Jag vet inte om det var gott för jag gick inte smaka, men det gjorde inte så mycket för jag sov nästan lite och mina ben var jättetrötta. Det var faktiskt jättekallt också. Men jag fick låna Carins mössa, så det blev lite bättre. När taxin kom fick jag inte följa med och det tyckte jag var ganska tråkigt för jag var så trött i fötterna och Carin tog med sin mössa när hon åkte. Och det var jättetråkigt för hon åkte bort och jag tycker att hon bodde i huset med mig också. Och Carin är mycket bättre att leka med än Lotta också för hon är mera busig. Buscarin. Jag trodde jag var så trött i fötterna att jag inte kunde gå alls, men då gick Lotta ner på stranden och satte mig i sanden och det var faktiskt jättespännande då. Jag gillar stranden för man kan springa jättefort på den och sanden är så rolig för tassarna att gå på. Fast havet är lite läskigt. Konstigt är det, och lite roligt först men IMG_6882IMG_6879sen försöker det fångas och det är faktiskt lite för läskigt. Det skulle väl vem som helst tycka. För havet är så stort. Jättestort faktiskt. Större än världen tror jag. En del stora hundar springer ner i det och det tycker jag är modigt! Fast Lotta är så dum för varje gång det kommer en stor hund håller hon i mig och jag får inte leka med dem fast jag säger åt henne att jag vill och ålar mig för att komma loss så jag kan springa till dem. Man kan ju inte få kompisar då. Fast en stor hund fick jag i alla fall hälsa på. Hon var en samma sorts hund som jag och jättesnäll. Fast jag fick inte leka med henne så länge. Men det gjorde inte så mycket för jag var så trött och längtade efter min sköna kudde.

Havet är så stort så stort

Havet är så stort så stort

Som tur var fanns den i alla fall kvar när jag kom hem. Och elefanten också. Min rosa alltså.

 IMG_6894 IMG_6895

3 kommentarer

 1. Nageldraken said,

  december 8, 2014 den 12:50 f m

  Han är så fantastiskt söt ! Jag är lite avundsjuk på dig som har fått en så fin vovve – och han har haft tur som har fått komma till dig! Ni kommer säkert att få det jättebra med varandra! 🙂

  • lottahiller said,

   december 8, 2014 den 9:04 f m

   Tack, jag hoppas det. När han slutat kissa på golvet och äta upp allt han ser i alla fall 🙂

 2. Cecilia said,

  januari 1, 2015 den 3:02 e m

  kul att läsa Whistles innersta tankar – han har verkligen en mamma som förstår honom och så har ni ju grävintresset gemensamt…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: