50 shades of green…

b.art3b.art2

Jag är på blomstermålningskurs i Edinburgh. Introduction to Botanical Art närmare bestämt. På den botaniska trädgården. När jag berättade för mamma att jag skulle gå en kurs i blomstermålning tyckte hon det lät så trevligt, så hon tog med sig Tina och kom till Edinburgh hon med. Nu sitter vi hela dagarna och pillar med penslar och färger med sådan intensitet att det inte går att skänka något annat en tanke – allra minst jobbet (skönt, men lite dåligt).

b.art1

Det är en väldigt grundlig kurs. I går lärde vi oss att sträcka papper, och sedan ägnade vi hela förmiddagen åt att prova papper och bestämma vilket papper vi gillade. Hela kursen (fem pers, tre pensionärer (sorry mamma) och så jag och Tina) målade kvadrater så det stod härliga till, och tyckte mest illa om det glattaste pappret, men sedan gick åsikterna något isär. När vi väl bestämt oss för det var det hur som helst dags för lunch.

b.art4

Eftermiddagen ägnade vi åt att blanda och måla grönt. Man behöver bara tre färger har jag nu lärt mig; de fina grundfärgerna blått, gult och rött. Eller ja, tre och tre, man behöver olika nyanser av dem allihopa (helst massor) – men grönt behöver man i alla fall inte. Alla fina färger grönt som jag har i målarlådan är alltså ganska fel och helt onödiga. Stackars dem.

b.art7

Det är ju knappt så man kan tro det, men tiden räcker inte till för att måla gröna kvadrater, så jag fick stanna över och måla klart. b.art5b.art6Och när man väl gjort det förtjänar man ju en belöning kan man tycka, så vi gick till Hamiltons och fick varsin coctail (och väldigt god mat), och hoppades att vi skulle få avancera från fyrkanter till åtminstone jordgubbsnoppar följande dag. (Det fick vi – eller ja, inte gå vidare till jordgubbssnoppar, men vi fick i alla fall måla något med blomform – fast idag helt utan grönt!). Sen gick mamman till sitt B&B och läste deckare, medan systrarna gick vidare för en avslutningsöl på en pubig pub (åh, vad jag tycker om Stockbridge – varför kan man inte få bo här istället för Aberdeen).

b.art8

 

2 kommentarer

  1. Johanna said,

    juli 11, 2014 den 5:41 e m

    det verkar så fantastiskt roligt det där. Avis.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: