Vår!

rhododendroni vårvärmenDet verkar som att ni har den härligaste sortens vårvinter hemma i Uppsala just nu. Här har det också varit ganska fint på sistone, men inte direkt vårvinter, mer… vår. De här bilderna tog jag i förra veckan, när jag smet från kontoret och tog en promenad i botaniska trädgården, 27e februari närmare bestämt, så de hamnar i den vad det nu verkar närmast obligatoriska kategorin ”blommorslutet av februari ;)”. Det är till och med så vintergäcken nästan blommat över vid det här laget – vintergäcksmå gula solar!och det dröjer nog inte så länge tills de tidigaste påskliljorna börjar slå ut ordentligt. Jag förstår att det börjar bli tjatigt, man jag kan inte riktigt komma över hur fantastisk våren i Skottland är. Det väger nästan upp för den bedrövliga vintern och avsaknaden av sommar i egentlig mening. Ja, det tycker man i alla fall när man står i ett hav av blommor i slutet av februari (jag kanske inte kommer hålla med mig själv i juli 😉 ).

snödroppshav krokushav krokustopp våren är här!

Att februari faktiskt är ganska tidig vår märker man när man när man kommer eklöv
frostlövtill de mer skuggade delarna av trädgården, där frosten fortfarande inte släppt sitt grepp (vilket väl också är förklaringen till varför min trädgård är så himla sen i jämförelse – omgiven av murar som den är på alla håll). Men det gör ju nästan bara våren ännu härligare – när man går från sol och blommor till skugga och frost.

klosterliljor blå krokus primula jul(?)ros

Egentligen är det svårt att komma på varför man ska gå tillbaks till kontoret en sån där krokisar :)irisdag – när solen skiner, fåglarna kvittrar som galningar och varenda litet spröt blommar. Man skulle nog bara fortsätta gå, från park till park längre och längre bort från jobb och stad och oväsen tills man står där i en skotsk lövskog och bara är. Sen sätter man sig under en bok och väntar tills bluebellsen slår ut ;).

gullviva blåsippa februari 271-blg

 februari 212-blg februari 262-blg men vad gör den här?

februari 274-blg februari 221-blg februari 240-blg februari 287-blg

5 kommentarer

 1. Johanna said,

  mars 5, 2013 den 7:10 e m

  det är ju helt otroligt.

 2. Johanna said,

  mars 5, 2013 den 7:12 e m

  vi får helt enkelt komma och hälsa på på våren med!

  • lottahiller said,

   mars 5, 2013 den 7:39 e m

   Helt enkelt! Februari är nästan bäst, för det är så himla stor skillnad.

 3. Sara said,

  mars 5, 2013 den 11:02 e m

  Men men men, hur är det möjligt?

 4. Nageldraken said,

  mars 12, 2013 den 2:16 e m

  Jag skulle verkligen inte säga att vi har den härligaste sortens vårvinter här, jag är sjukt avundsjuk på din blomsterprakt! Vi har visserligen sol ibland, men det är kallt som satan och tjockt med is på cykelvägarna… Blä.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: