Vårbruk

Idag har jag invigt mina fina GardenGirl-byxor och stövlar som jag fick av mamma i julklapp med en rejäl vårstädning av trädgården. Nu är det räfsat och krattat och klippt och kanthugget och sopat och fint som bara den om jag får säga det själv – och det får jag väl, för vem skulle annars göra det :)? Trädgårdsbyxorna var utmärkta och dessutom är de mycket tjusiga. Jag fick egentligen ett par vanliga midjebyxor av mamma – men när jag bytte dem till en storlek mindre bytte jag dem till ett par hängselbyxor också. Midjebyxor, som mamma hade tänkt, är nog betydligt snyggare – och kanske lite mer allsidigt, men jag tänker att chansen att jag får vara med i en engelsk deckare är mycket större om jag har blommiga hängselbyxor. (De har också väldigt fina trädgårdskjolar – men någon sån är det ju inte ens lönt att tänka på i det här landet…) I vart fall kan jag meddela att byxorna är väldigt bra! Bekväma och praktiska med massa fickor och hällor för sekatörer, trädgårdsspadar och till och med mobiltelefonen. Dessutom ser man ut som en hardcore trändgårds-tok och det är ju bara ett plus – speciellt i det här landet. Jag tror mig i alla fall kunna meddela att jag vunnit kriget om lökarna – inte ens James klarade väl av att sätta i sig den enorma mängd jag grävt ner under det senaste året. Nu sticker det upp små tulpan-, påsklilje- hyacint- och annat-skott överallt. Till och men anemonerna verkar ha grott. Om någon månad kommer det att blomma alldeles fantastiskt! Redan nu blommar krokusar och snödroppar (de flesta har jag satt själv), och fler är på gång! Jag roade mig dessutom med att gräva fram kanterna på trädgårdsplattorna, och har börjat skapa en gräns mellan land och plattor med hjälp av de fina stenarna som Lina och Carin samlade på stranden när de var här och hälsade på. Nu kan jag nästan inte vänta på att det ska bli lite mera vår – för jag tänker mig hur fint det kommer att bli. Fast jag tror förstås att jag måste införskaffa lite sommarplantor – för när tulpanerna och anemonerna har blommat över – ja då finns det bara några små enstaka sena blommor kvar.

Uppdatering: Nästan redan under tiden jag höll på att rensa dök det upp en rödhake, som nu knappt lämnat trädgården sen dess. Han älskar att det är nyrensat och nyräfsat där han skuttar från jordfläck till jordfläck och pickar. Jag vet inte om det är frön eller insekter han är ute efter – men lycklig är han. 

7 kommentarer

 1. Johanna said,

  februari 25, 2012 den 5:18 e m

  Fantastiskt! Snygga byxor, härligt arbete!
  Själv cyklade jag till Plantagen igår och införskaffade två fröpåsar och lite krukväxter och en tulpanbukett. Nu har jag vårfint i köksfönstret, medan snön yr utanför…

 2. Veronika said,

  februari 25, 2012 den 10:47 e m

  Åh, den där shortskjolen! Jag behöver ha en trädgård också. Och varmt väder. För stunden skulle jag dock nöja mig med den där eviga skotska våren, för här är det gummibåt och bastu som gäller..

 3. februari 26, 2012 den 4:12 e m

  Bra att de tjusiga stenarna kom till anvandning! Och tur att apan (alltsa James the fat squirrel) inte har atit upp alla lokar! Och hoppas att du inte blir offret i en engelsk deckare bara!

  • lottahiller said,

   februari 26, 2012 den 4:19 e m

   Ingen fara – de där trädgårdstanterna brukar alltid vara vittnen.

   • Kerstin said,

    februari 27, 2012 den 7:39 f m

    Ibland är de mörderskor också, fast då brukar de vara vithåriga små tanter som ingen hade kunnat misstänka.

 4. Lina said,

  februari 27, 2012 den 11:31 f m

  så konstigt varje gång man ser dina blommor att ni är så långt före… jag vill också ha vår!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: