Mellandagar

Dagarna mellan jul och nyår. I Storbritannien heter de 12 Days of Christmas. Här heter de mellandagar. Det låter onekligen lite festligare med 12 days of Christmas (som ju då förstås fortsätter förbi nyår), fast mellandagar är lite mer tillåtande tycker jag – som pyjamasdagar och pusseldagar menar jag.

Mellandagar är ju också bra dagar för att  hälsa på hos trevliga barnfamiljer – till exempel Burströmska… och lämna julklapparna som man inte vågade hänga på dörren pga av tidigare stölder av barnpresenter hängande på dörrhantag. (Dessutom stjäl de ju grannar också i Johanna och Axels hur har man fått veta så här i efterhand, så man vet ju aldrig vad som hade hänt med dinosauren).

  

Det är också ett utmärkt tillfälle att hälsa på hos gudsonen med familj tillsammans med den andra gudmodern. Platta paket är bra när man måste packa med dem från Skottland, och i Elias platta paket låg en massa små monster färdiga att klippas ut och byggas – så en stor del av visiten upptogs av klippande och klistrande, och när vi gick hade Elias sex monster klara. Adrian var inte riktigt på umgängeshumör, men det är ju inte heller så förvånande så sällan som man träffar sina gudmödrar (speciellt en av dem :(), att man knappt kan komma ihåg dem…

Andra sätt att fylla mellantiden i mellandagarna på är spelkvällar… och pussel så klart. 2000-bitarspussel efter det snabba föfärdigandet av 500-bitarsdjuren.  Det är fortfarande inte klart (2000 alltså). Loffe fick ett discworld-spel i julklapp från Skottland som vi var tvungna att spela. Det var ett riktigt bra spel (även fast jag förlorade trots att jag kunde sniffa mig till vinsten), och tog en bit in på natten. Men då är det ju bra att mellandagar är pyjamasdagar ;).

Sista mellandagen – alltså dagen innan nyårsafton – blev också utsedd till spelkväll. För Daniels nya Game of Thrones-spel. Eftersom jag var på middag hos Cecilia först hade Daniel och Jane haft två timmar på sig att läsa spelreglerna, och det behövdes – för trots det intensiva läsandet missade vi hälften av reglerna. Men vi plockade upp mer och mer under spelets gång, och vid kvällens slut hade vi kommit på nästan allt som vi gjort fel. Riktigt bra spel är det också! (Största besvikelsen var dock att jag inte vann trots att jag var house Targaryen och hade drakar (som Jane dock verkade finna något slags perverst nöje i att döda). Lite mer övning krävs nog – men snart är vi redo för SM!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: