Inte roligt alls :(

Senaste dagarna har allt bara känts jättetungt, som att jag inte alls hör hemma i Aberdeen, som att jag inte alls lyckas göra något av det som förväntas av mig och som jag inte alls har åstadkommit något på det här året (vilket ju också stämmer om man ser till publikationer :(), ett stort vad-gör-jag-här-moln har seglat upp vid min horisont. Då kan ni ju själva tänka er hur det mörknade när jag idag fick ett mail från universitet som upplyste mig om att de mottagit klagomål på min trädgård från ”my neighbours”, och om jag inte innan månadens slut klippte ner min buske så skulle de skicka dit en gubbe och sedan skicka mig räkningen. Det påminde mig också om att jag enligt mitt kontrakt är skyldig att hålla trädgården i skick. Jäkla kärring alltså! Jag har klippt den där busken, men uppenbarligen inte tillräckligt mycket för hennes smak. Varför kan hon inte komma och prata med mig om saken personligen? Jag tycker det är så fantastiskt otrevligt gjort så det finns inte. Sagda buske gränsar inte ens till hennes hus, utan ligger på andra sidan trädgården sett från det enda lilla fönster på hennes hus som vetter mot min trädgård. Jag fattar inte att hon kan sitta och irritera sig så mycket på min stackars buske. Jag ser henne aldrig ens utanför huset. Hon måste stå i sitt köksfönster och glo och glo på min trädgård och irritera sig. Titta åt ett annat håll då kärring! Att rabatterna är mer rensade än de varit på år, att jag har en trevlig trädgårdsmöbel, välklippt gräsmatta och blommande krukplanteting spelar tydligen ingen som helst roll. Jag svarade på mailet, inte så trevligt är jag rädd, att jag skulle ha uppskattat om min granne kommit och pratat med mig personligen om busken, då vi då kunnat lösa saken på ett trevligt sätt, att jag dessutom redan beskurit busken ganska mycket i år och att jag inte anser det rimligt att jag ska hållas ansvarig för att träd som planterats för åratal sedan av någon annan nu har växt sig stora. Nu har jag varit ute och skurit ner den stackars busken väldigt hårt, men det lär väl inte hjälpa – tanten kommer säkert att hitta något annat att klaga på i min trädgård. Att jag har jordsäckarna liggande där kanske, eller att jag inte har ryckt upp alla maskrosor ur gräsmattan. Eller att min återvinningsback står bredvid soptunnan. Det känns inte trevligt alls att bo här längre, jag känner mig inte alls glad över trädgården och har inte ens lust att plantera kungsängsliljelökarna och vistsipporna som jag köpte för några dagar sen 😦

Annonser

9 kommentarer

 1. Carin said,

  oktober 3, 2011 den 6:00 e m

  Men har inte kärringen (ursäkta språket) något bättre för sig??? Men man kan ju konstatera att det måste vara en djupt olycklig och uttråkad jäkla människa! Jag tyckte för övrigt att busken var finare innan! Gå dit med en chokladask och va ubertrevlig så kommer hon väl skämma ögonen ur sig (håll dina vänner nära men fiender närmre)!

 2. oktober 3, 2011 den 8:18 e m

  Jo och om inte oändlig vänlighet skulle hjälpa (om du t.ex. skulle tröttna på att vara just det) så kanske samtalet kan komma in på att du tror att det är någon i kvarteret som drar till sig ekorrar, genom att mata dom, vilket ju är synd eftersom dom äter så mycket lökar när dom ändå är i faggorna. Själv har du t.ex. investerat många tiotals timmar och pund i lökar som dom ätit upp — tänk om man kunde lära dom klippa buskar i stället :).

 3. Nageldraken said,

  oktober 3, 2011 den 8:28 e m

  Det är väl för att hon aldrig lämnar huset som hon har tid att irritera sig på din buske, som jag f ö tycker var jättefin – buskar ska vara lite buskiga! Men har man inget eget liv får man väl irritera sig på andras. Hon kanske stör sig på något annat egentligen, typ att du har mage att vara självständig och göra karriär och inte gifta dig och skaffa ett dussin ungar som en riktig kvinna.

 4. Lina said,

  oktober 3, 2011 den 8:59 e m

  Håller med ovanstående, det är helt klart något fel på kvinnan. Vet du vem det är? Hon verkar ju knäpp. Det är konstigt att trädgårdar ska tuktas så mycket, det visar bara vilket kontrollbehov vi har. Och de där som skickar vidare klagan, de borde verkligen komma och kolla hos dig så får de se att det inte är något fel på din trädgård. Det vänder, deppa inte ihop! Jag skolkade själv från styrelsemöte på kolonilotten idag, jag har så sjukt mycket att göra på jobbet och kände att jag höll på att få panik över att sitta (minst) tre timmar i styrelsemöte när jag kunde använda tiden till något mer angeläget. Det är väl inte så konstigt att du inte publicerat nåt när du hela tiden får andras jobb i knät. De ska vara glada att du har fixat allt under tider av hjärtattack och visumfrånvaro. Det måste du trycka på om ni har några ”utvecklingssamtal” eller liknande. Ta en god kopp te och njut av dina blommor! Kram/Lina

 5. Johanna said,

  oktober 4, 2011 den 11:58 f m

  det är bra att du kommer hem snart så vi får hålla om dig lite!

 6. Lars said,

  oktober 4, 2011 den 9:23 e m

  Satsa på professorstjänsten, säger jag. Det var ju inte tillträde förrän 2013, har du all tid i världen att avverka docenturen. Men Kronoberg är ju också fint … 🙂

 7. Rose-Marie said,

  oktober 5, 2011 den 4:54 e m

  Vet precis hur det är när grannen klagar. Vi har hjälpt våran alkoholiserade granne massor. När han tex ligger med byxorna nere i trapphuset och sånt. När han flyttade hjälpte vi att bära. Sen kommer vicevärden och meddelar att han har klagat på vår oreda på uteplatsen (vi har renoverat under sommaren) för han tror att det kommer att dra ner priset på hans lägenhet. Precis som hans inrökta, inkrökade lägenhet skulle generera en förmögenhet…. i vilket fall så blev jag assur och har varit det i över en månad. Ser jag honom någonsin igen ska jag giva han på moppo!
  Sluta slå på dig själv Lotta, Du vet att du är bra. Det finns en tid för resultat också.

 8. Veronika said,

  oktober 6, 2011 den 11:56 f m

  Rara Lotta, strunta i tanteländet. Hon är nog bara bitter över att du är ung, snygg och smart. Det kan ju knappast finnas några verkliga skäl till att sura över en till synes helt välmående buske i en trädgård.. nyfikenheten är dock väldigt stor; hur ser tantens trädgård ut? Finns där trädgårdstomtar? Figurklippta träd i form av tjädrar? Polska svartarbetare som i skift gallrar bort grässtrån med brungula tendenser? Eller har hon kanske bara asfalt/betong? Kram på dig, och heja!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: