Here be Dragons

Nu hade jag ju inte tänkt mig att den här terminen skulle bestå av kursadministrering och föreläsningar och studenter, vilket den helt tydligt gör, så jag har känt mig en aning misantropisk på sistone. För att göra tillvaron lite roligare har jag därför satt upp ett mål, eller en utmaning om ni så vill, för den här terminen. Minst en drake – eller drak-liknande kreatur – ska finnas med i varje föreläsning. De får inte heller kännas helt omotiverade, utan måste finna sitt sammanhang på ett ganska naturligt sätt. Det duger alltså inte med en liten Smaug som säger ”Tack för mig” på sista sliden, det måste vara mer kreativt än så.

Så länge man föreläser om vikingar är det ju ingen konst, och första föreläsningspowerpointen utgjorde inte heller några problem eftersom den var en introduktionsföreläsning till ”Archaeology of the North: Colonisation and Culture Contact”, och på ”föreställningar om norr”-temat kan man ju enkelt slänga in några världens-ände-here-be-monsters-drakar (ja, det var ju hopknåpandet av denna föreläsning som inspirerade till projektet också). Redan föreläsning no 2 visade sig dock problematisk. Under rubriken ”Colonisation and Cultural Contact: Defining the terms” dyker det liksom inte upp några drakar helt naturligt. Följaktligen har jag ägnat större delen av eftermiddagen åt att rita en motiverad drake som kan sättas in i min power point, istället för att göra själva föreläsningen. Ja, men det är ju bra att man kan prioritera. Första föreläsningen (intron) håller jag imorgon bitti klockan nio. Då får vi se hur drakarna går hem.

Annonser

5 kommentarer

 1. Nageldraken said,

  september 28, 2011 den 5:59 e m

  Ååååh, vilken söt drake! Men du har det ändå bättre än undertecknad, jag skulle ha seriöst svårt att motivera några som helst drakar i mina föreläsningar!

 2. Johanna said,

  september 28, 2011 den 6:36 e m

  för att parafrasera FB: gillagillagillagilla!!!!!!!

 3. september 28, 2011 den 6:45 e m

  ‘Dragon tagged powerpoint’ låter mycket trevligt och åtminstone Fafner hänger ihop med all möjligt vikingatid – förvandlade dvärgar, manligt genus, gudar, svärd, runristningar, skatter, smeder, ackulturation – vadsomhelst. I slutet av serien kan man väl tänka sig en utflykt från huvudtemat bara för att komma fram till en drake. Min drakfavorit är annars ”drakklunsen” i Lilleman och draken. Drakklunsen blir snäll när han får äta gröt och det verkar vara en klar anspelning på dieten under vikingatid

 4. Rose-Marie said,

  september 29, 2011 den 9:10 f m

  GILLAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det här ska jag föra över i mitt eget arbete. undrar om kidsen i G-sunda gillar drakar. 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: