No-party Norway

Onsdag kväll inleddes konferensen med EAA opening party, i Akershus fästning. Eftersom Oslo visade sig var lite mindre än vad vi trodde när vi planerade promenaden dit hade vi gott om tid att titta på fästningen innan det började. Att det sen tog oss en halvtimme att hitta rätt på festen inom fästningsområdet var ju inte något man hade kunnat planera för… Tillslut hittade vi i alla fall artillerimuseet och partajet, just var den röda pricken var utsatt på kartan (ja, ja ibland kanske det kan vara bra att tänka innan man agerar). Det var imponerande lokal och väldigt fint ordnat, god och mycket plockmat och gratis vin. Enda problemet (och det är aldrig ett litet problem) var egentligen minglet. Jag hatar mingel. Alltid. Och det blir inte bättre när det är det första som händer i en konferens – innan man har haft sin presentation och innan man har lyssnat på någon annan. Det finns ju inga naturliga inkörsportar till samtal med främlingar. De enda som händer är att man pratar med är sådana man redan känner (vilket liksom är lite dåligt ändå eftersom hela upplägget ju går ut på att man ska frottera sig med mindre bekanta), och undviker sådana man känner igen eftersom man oftast inte riktigt kommer på varför man känner igen dem, och inte för sitt liv kan komma på vad de heter. Följaktligen spenderades hela kvällen (som vanligt) med rödvinsglas och ömsom Daniel, ömsom Kristin (och ibland båda). Nå, vi hittade ju en trevlig kanon att sitta på i alla fall… Sen är det ju tragiskt nog så, att ju fler glas vin man dricker desto lättare blir det att prata med folk, så hur det nu än var stod vi där i artillerimuséet bland de sista, medan personalen menande tydligt plockade av från borden. Eftersom alla gick ut från fästningsområdet åt fel håll (och vi faktiskt hade kommit in från rätt håll), tyckte vi att vi skulle hitta vår egen väg ut. Det gick ju i teorin bra. Hade grindarna varit öppna hade det till och med gått bra på riktigt. Det som möjligen var mindre klokt var att gå tillbaks över bron in mot själva fästningen (fast vi var övertygade att vi sett folk komma in den vägen). Efter att ha irrat runt lite i mörkret ett tag, och balanserat på ett par murkanter stötte vi på två slottsvakter med tofs på mössorna, som artigt stannade sitt marscherande framför oss, och sedan upplyste oss om att vi inte skyndade oss till grinden innan den stängde om tio minuter skulle vi bli tvungna att tillbringa natten med dem… Jahaja, det var ju tur att det var så mörkt att de inte riktigt såg vilka gamla tanter det var de försökte erbjuda sig att härbärgera… Vi hann ut innan grinden stängde i alla fall (just precis den grinden som alla gått ut genom när vi tyckte att vi borde hitta vår egen väg hem), och hem till hotellet kom vi till slut.

Torsdagen bjöd på en andra chans till ordentligt minglande och party; EAA annual party. Denna tillställning kan ibland vara riktigt imponerande och partajg. Döm därför om vår besvikelse när vi kom fram till Chateau Neuf. Parkeringsgaraget Chateau Neuf. Otrevligare lokal får man leta efter. Länge. Men som tur vi hade, hade vi Kristian Kristiansen and his Savage Blues Band där för att få igång partystämningen… Jo, just. Groovy. Och inte blev det bättre av tanten som i sin dansstil försökte imitera en full höna (och dessutom var mäkta stolt över sagda imitation). Ensam på dansgolvet. Framför Kristian Kristiansens Savage Blues Band. Svårt pinsamt, snudd på outhärdligt. Enda boten var att gå hem. Och hoppas att man aldrig ska bli sån själv, man måste väl inte bara för att man är arkeolog?

Fredagskvällen började tidigt på hotellrummet (och slutade lika tidigt på sagda hotellrum), men efter tio timmars ostörd sömn natten innan lovade lördagkväll, sista kvällen i Oslo, gott. Man kan ju säga att den levde upp till det också, för vi blev faktiskt (till Kristins ohämmade förtjusning) utslängda från (konferens)baren när den stängde. Halv nio. En lördagskväll. Denna kvällen slutade därför just som de andra, framför TVn i hotellrummet med en (nu sinande) bag in box. Patetiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: