Surströmming och sommarbad

När jag nu kom hem så lagom i slutet av augusti passade pappa på att ordna den årliga surströmmingsskivan så jag kunde vara med. Turligt nog hade den mest perfekta augustikvällen prickats in för detta, så festen fortsatte långt sedan solen gått ner att muntra upp det varma augustimörkret. Dagen innan kvällen kom hade ju varit lika varm och trevlig den, så efter en ganska så händelselös dag i trädgården bestämde jag och Carin oss tillslut att cykla iväg till Vårdsätra och sommarens (kanske) sista dopp. Ensamma på bryggan i eftermiddagssolen kändes det nästan obegripligt att man spenderat i stort sett hela sommaren i Grålandet. Vilket slöseri på soldagar!

Surströmmingsskivan blev som vanligt en mycket uppsluppen tillställning, även om själva strömmingen möttes med blandad entusiasm. Några få är verkliga fantaster, de flesta av gästerna har under åren blivit tillvanda, och nykomlingarna kämpade tappert med sina firrar. Att Loffe i år stannade kvar i trädgården, även om han satt på en stol tio meter från bordet, måst betecknas som en succé, eftersom surströmmingsdoften vanligtvis får honom att gömma sig någonstans inne i huset. Nästa år kanske han till och med kan sitta vid bordet ;).

Den mörkögda augustinatten ( 😉 ) hade lockat fram fler festkänslor i grannskapet, och från flera håll fick vår halvhjärtade men ärligt menade”skönsång” konkurrens från grillpartyn och kräftskivor (surströmming är vi ganska ensamma om i Eriksberg). Sedan de ugnsgrillade sommaräpplena (som hoppade direkt från träden ner i ugnsformen) förtärts började församlingen bryta upp från borden, och tillslut var bara jag och Carin kvar – barfota i sommarklänning utan att frysa klockan elva i svartnatten. Fantastiska augustisommar!

3 kommentarer

 1. Lina said,

  augusti 29, 2011 den 10:11 f m

  jaha, surströmmingsfest och Carin har kommit hem… synd att man inte var bjuden…

  • lottahiller said,

   augusti 29, 2011 den 10:20 f m

   Var du inte bjuden? Föräldrarna antog väl att ni inte tänkte åka från Örebro för lite rutten fisk. Men du kan ju komma nu! Finns några burkar kvar…

 2. Carin said,

  augusti 29, 2011 den 8:18 e m

  En prima sista sommardag, med rutten snuskfisk och allt! Tråkigt att Lina inte kom!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: