Kulturfredag

Idag har jag återigen varit imponerade kulturell. Idag inleddes  Word festival på King’s College med Margaret Atwood – och vi var där – jag, Kate, Ana och Jeff, som delar av en månghundrahövdad publik, och en starstruck Kate fick till och med fråga sin stora idol en fråga – en av tre som fick. Hon svävade fram på små moln flera timmar efter det. Men jag förstår henne – Margaret Atwood var mycket spirituell, vass och se(hör)värd i verkligheten. Hon läste ur flera av sina böcker – och jag köpte två av dem också. Jeff var flera gånger tvungen att påpeka att hon är kanadensiska (ja, Jeff vi vet), så även han var väl lite starstruck, även om han försökte verka rätt road och oberörd 😉

I kvällningen togs den kulturella facklan upp igen – denna gång av mig mamma och Karen och i form av Scottish Ballet och den nyproducerade föreställningen Alice i en fullsatt His Majesty’s Theatre.

Den var helt fantastisk faktiskt – underbar koreografi som passade ensemblen perfekt, de mest fantastiska kostymer man kan tänka sig, som helt matchade storyn uttänkt av en av de mest skruvade hjärnor man kan tänka sig… Lewis Carol – vilken knasboll! Allt var med, den vattenpiperökande larven, spelkorten, teapartyt, sovmusen – till och med flamingosarna – illrosa och fina – och allt var fantastiskt välgenomtänkt och välgjort – och trots alla knasigheter, eller kanske just därför (den där mörka, skrämmande lite sjuka sidan av berättelsen), en mycket vuxen föreställning (men också full av humor). Småflickorna på bänken framför oss blev rädda och kröp upp i knä – och det moderna är tydligtvis inte för alla – tanten och farbrorn framför mig kom inte tillbaks efter pausen. Men vi andra gillar det – skarpt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: