För en vecka sen i Aberdeen

Jag tog ju en massa kort på den jättevackra senvåren i Skottland under hemkomningspromenaden som jag tog förra söndagen, och jag tänkte att jag ände måste visa hur vackert det kan vara när Aberdeen visar sig från sin bästa sida… Det var riktig sommarvärme och solen strålade från en klarblå himmel. Måndagen var grå, och hela veckan som följde har det varit betydligt kallare ända fram till igår, så man får väl ändå se det som en liten välkommen-hem-present, att man kunde gå genom Seaton Park bararmad och bara njuta av blomsterprakt, bin och fågelsång.

Vitsipporna har redan blommat över nu, vi går med stormsteg, nej inte stormsteg – solsteg, mot sommar.

Jag tröttnar aldrig på den där vägen genom Seaton Park, även fast jag börjar känna mig lite väl fast i mina vanor. Jag behöver nog hitta lite alternativa strosningsstråk att blanda upp den med – men den är så fasligt vacker, och så kommer man ju ut till sina små favorithus i Aberdeens mest idylliska kvarter också. Det är en rätt oslagbar promenad, faktiskt.

I sluttningen ner mot River don hade blubells slagit ut i massor. Det känns så extra mycket som brittisk sommar med blommande bluebells. I alla brittiska kostymdramer från BBC vandrar de med svepande sekelskifteskjolar  genom ett hav av bluebells. Jag vill hitta ett sådan bluebellhav att svepa genom, men det verkar tyvärr inte vara så lätt i Skottland. De växer visst i varenda skog i England, men här är det för mycket tallmark… Jag får väl hålla till godo med Dons sluttningar så länge…

Min långpromenad tog mig i alla fall vidare till havet och strandpromenaden mot stan. Sommarvärmen hade lockat halva Aberdeen till stranden, man fick en föraning om att det kanske inte är så fridfullt där under sommarmånaderna i alla fall, utan förmodligen mer trångt.

Nog för att det var varmt, men en del söndagsflanörer tyckte nog ändå att vissa Aberdeenbor såg lite väl optimistiskt på det där med sommar. Speciellt med tanke på temperaturen i Nordsjön.

Så småningom, med ett litet stopp på ett café på strandpromenaden för lunch, tog strandpromenaden slut och jag fann mig själv på de smala gatorna i Fotdeee.

Därifrån fortsatte min vandring genom hamnkvarteren med siktet inriktat på centrum…

och en latte på bästa Kalau med bästa Kate :), som avslutning på långpromenerandet.

Och det var min söndageftermiddag för en vecka sen, sådan den nu var 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: