Adjö vår – Välkommen sommar!

I morse (ohemult tidigt) lämnade jag den vackra Uppsalavåren och for hem till Aberdeen.

Två veckor gör stor skillnad den här tiden på året. Det är inte längre vår i Aberdeen – det är försommar – början av Juni ungefär… Påskliljorna har blommat över i Seaton Park, och istället blommar vitsippor och bluebells, körsbärsträden står i full blom och bokarna har just slagit ut. Hela världen är nyvaken, ljusgrön och prunkande, och firar sin återvunna ungdom med alla tillgängliga medel; solen strålar från en klarblå himmel, fåglarna sjunger av hela sin själ, fjärilarna sträcker ut sina oövade vingar och virvlar yrvaket om i blomsterprakten och humlorna vimlar runt på sånt sätt som bara humlor kan.

Skottland ligger inte så långt norrut som man kan tro, det står helt klart. En månad eller lite mer, skiljer det mellan Uppsala och Aberdeen. (Ja den övre bilden är alltså tagen i Stadsskogen alldeles nyss, och den undre i Seaton Park – också alldeles nyss…)

Men två veckor gör ju stor skillnad också under den allra tidigaste våren. Under min korta hemmavistelse hann Uppsala gå från gråtrist gammal vinter till löftesrik ung vår, och sista dagarna lockade till picknick och utevistelse. De tappra små vintergäckssolarna som ensamma lyste upp det grå vid mammas och pappas land har redan bleknat och krullat ihop sina kronblad, och istället täcker ett blommande scillahav gräsmattan mot Skogsbergsvägen. Det och solskenet njöt Tina och jag av igår med en pizza på altanen, mellan alla mina cykelturer hit och dit – för att fira sommarens antågande (och för att pizza är gott ibland ;)).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: