Fredagsmusikal

Tina är här och hälsar på sen igår eftermiddag, och ikväll firade vi kulturfredag på His Majesty’s Theatre tillsammans med Kate och Karen, där vi först åt teater middag och sen såg musikalen Jekyll and Hyde med den gamla Wet Wet Wet-stjärnan Marti Pellow i huvudrollen. Man kanske inte förstår det helt från Love is all around, men han har en helt fantastisk röst (som gjord för en musikalstjärna) visade det sig – och som Henry Jekyll/Edward Hyde var han verkligen i sitt esse. Jag är helimpad.

Det var lite av ett tillfälligt infall att gå på teater – och när jag bokade biljetterna visste jag inte riktigt vad jag bokade till – men det visade sig att det var ett mycket bra infall. Det var en riktigt äkta musikal – ondska, kärlek, hat, turnyrer, galna vetenskapsmän, blod och prostituerade – stor dramatik, passionerade röster, ganska uppenbara rim och storvulna elektroniska stråkar – vad mer kan man önska sig från en musikal? Inte mycket, faktiskt. (Det är klart, den gick ju inte upp mot fantomen – men vad går egentligen upp mot fantomen? Inte mycket, faktiskt…)

2 kommentarer

 1. Rose-Marie said,

  mars 20, 2011 den 6:44 e m

  Skoj! Jag vill också gå på musikal, men det känns aldrig som om att det går något tillräckligt bra i Stockholm. Det är ju bara massa idol-folk som en vet sjunger falskt och att de inte kan gå fram och tillbaka över scenen utan att ha blivit bogserade. Du har rätt – Fantomen har gjort oss kräsna.

  • lottahiller said,

   mars 20, 2011 den 7:02 e m

   Ja, jag är förvånad över vilket stort utbud av bra teater Aberdeen har. Men det kanske är någon slags kulturfrälsningsidé som riktas mot det efterblivna norr – en massa stora och påkostade uppsättningar turnerar över Skottland, och eftersom Aberdeen är tredje största stad kommer allt hit. Det går fler intressanta saker än man har tid att se. Perfekt ju 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: