Mitt liv som lektor

Klockan är fem i sex och äntligen har jag satt mig ner för att börja ordentligt med föreläsningen som jag ska hålla imorgon – efter en dag av representation, kursadmin, seminarieserieadmin, allmänt ”ordna upp” och slutligen ännu ett av de så uppmuntrande vi-utvärderar-dig-för-din-egen-skull-och-vill-du-inte-så-behöver-du-inte-men-då-kan-du-lika-gärna-sluta-innan-du-får-sparken-mötena, denna gång med hela School of Geosciences om ett nytt system instigerat av rektor själv. Någon föreläsning har jag inte lyckats koncentrera mig på. Nattjobb alltså. Och på soffbordet ligger en hög med uppsatser som ska vara betygsatta på fredag. Nattjobb imorgon också alltså. Är det mitt eget fel? Ja absolut. Kunde jag ha börjat tidigare? Utan tvekan. Men jag tycker att jag jobbar. Det känns som att jag jobbar. Det förstås, jag hade kunnat göra något nyttigt i lördags också. Kanske inte gått på yoga i måndags. Hoppat över dansen.

Nog med gnäll – nu är det dags att svänga ihop en föreläsning – Materiality – here I come!

4 kommentarer

 1. Lina said,

  februari 24, 2011 den 9:00 f m

  visst är det deprimerande och stressigt när man ständigt jobbar mer än fulla arbetsdagar och ändå inte får gjort i närheten av allt man skulle? Och så den där gnagande känslan: det kanske är mitt eget fel, jag är inte tillräckligt effektiv, jag måste skärpa mig…
  Usch!
  Men vad sade de på utvärderingen då?
  Kramar/Lina

 2. Carin Hillerdal said,

  februari 24, 2011 den 11:06 f m

  ja usch och fy. men man måste ju ha kul också! Det är det viktigaste, ingen kommer ju klappa en på huvudet och säga ”du är så duktig som jobbar ihjäl dig”

  • lottahiller said,

   februari 24, 2011 den 12:09 e m

   Nej, men någon kommer att sparka en i rumpan och säga ”Varför har du inte gjort det du ska?”. Men jag är just klar med föreläsningen med en timme till godo. Så det går ju på något magiskt vis i alla fall…

 3. Kerstin Beckman said,

  februari 24, 2011 den 5:16 e m

  Tänk på Kate och att inte lägga mer tid än nödvändigt på grejer också. Du MÅSTE få vara ledig och dansa och yoga och ha helger utan jobb, annars kommer du att krokna innan du är 35. Och då är det definitivt ingen som kommer att tacka dig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: