Pubkväll

I gårkväll fick Rose-Marie sniffa på den Skotska pubkulturen, och även det arkeologiska institutionskulturen, stackarn. Först på en afterwork-pint på The Machar, där alla (som vanligt på fredagar) hade ett litet uppdämt behov av att prata av sig den gångna jobbveckan (lite extra behov kanske eftersom Rick i tisdags åkte in på sjukhuset, där han fortfarande är), och sen for hon jag och Kate vidare till Ninety nine bar and kitchen, där hon blev utsatt för en del mer jobbpratande är jag rädd (det är svårt att låta bli), dock uppblandat med diverse skvaller och allmänt tjejsnack. Trevligt var det i alla fall, men när musiken blev för hög tog vi en taxi hem till våra respektive hus, där tjejsnackandet fortsatte över en kanna thé. Men nu måste jag hoppa in i duschen för vi ska ut och titta på Aberdeen. Ciao.

Uppdatering: Utflykt till Footdee

Jo, men jag och Rose-Marie gjorde ju också en utflykt där på lördagseftermiddagen – närmare bestämt ner till havet och slutet på den fina strandpromenaden, och den lilla före detta fiskebyn Footdee. Det var högvatten, så hela sandstranden var uppslukad av havet, och ute i horisonten låg som vanligt oljetankrarna på rad och guppade (om nu oljetankers kan guppa, de är antagligen alldeles för stora och viktiga för dylik sysselsättning).

Footdee, eller Fittee som den också kallas, var en gång en liten fiskeby utanför Aberdeen. Nu är den i det närmsta uppslukad av Aberdeens stora och aktiva hamn, men på något vis spär det liksom på charmen. Om man går till Footdee från centrala Aberdeen istället för längs havet, passerar man först hela hamnen och dess hamnkvarter, och som den working harbour den är har den inte riktigt den pittoreska charm som man är bortskämd med från Stockholm eller Nyhavn. Därför blir förtjusningen desto större när man plötsligt finner sig stående i det lugnaste lilla kvarter man kan tänka sig, men gamla söta små stenhus med tillhörande fiskeskjul, som nu är omgjorda till studio, lusthus, trädgårdsskjul och jag vet inte vad. På hemsidan hävdar de att det fortfarande bor en del fiskefamiljer i Footdee, men den höga halten av trädgårdstomtar, bronshjortar och småälvor får en att starkt tvivla på detta påstående. Det känns mer som att man hamnat i ett mindre konstnärligt begåvat (men desto mer konstnärligt villigt) hippiekollektiv. Men Footdee är bland de sötaste områden man kan tänka sig i Aberdeen, och jag har redan bestämt vilket hus jag ska ha – bara jag slipper undan trädgårdstomtarna :). (Det var Rose-Marie som höll i kameran, det är därför det är jag och inte hon är på alla kort).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: