Så trött, så trött, så trött

Nu får man äta upp att man inte följde planen och tog sig samman och gjorde klart sina föreläsningar under det att man var i Uppsala. Igår satt jag där på jobbet med min ofärdiga föreläsning, och tyckte ändå inte läget verkade helt hopplöst. Men det visade sig snart att ingen tid fanns på hela dagen att  göra den klart; först var det näst intill obligatoriskt staff meeting med hela School of Geosciences (som tog två timmar och kändes helt meningslöst), sen var det obligatoriskt forskarseminarium (jag är den som ska ta över organiserandet av det hela), och efter det i princip obligatorisk middag med den inbjudna föreläsaren. (Dessutom vara trevlig fast man bara känner hur tiden rinner genom fingrarna och föreläsningen ligger hotande som ett åskmoln över ens trevlighet). Tio kom jag hem (efter att ha tagit en sväng till inst för att plocka upp mitt usb och några böcker. Där hade studenterna som tog hand om wine reception efter seminariet gjort en liten installation  på mitt skrivbord, mycket lustigt (fast lite skoj tyckte jag nog att det var på riktigt)) och kunde sätta igång efter att inte ha fått ett ord skrivet, eller en bild inlagd på hela eftermiddagen.  Jag blev klar med föreläsningen (eller ja, någorlunda klar, för jag orkade bara inte mer) klockan 03.30, fem och en halv timme innan den skulle hållas. Trots detta lyckades jag vara på jobbet bara lite efter åtta och fixa det sista på den i tid innan den skulle börja. Detta är inte en taktik som rekommenderas!

Nu är det dags att sätta igång med morgondagens föreläsning, efter att jag lyckats pricka av två punkter på måste-göra-listan före lunch. Sen är det ändå helg, så man får en paus kunde man tro, men inte då, konferensen CHAT 2010 North börjar på fredag, och tror någon att jag gjort presentationen som jag ska hålla på söndag? Jag har inte tid att montera ihop sängen ens, utan fortsätter att sova på min uppblåsbara.

Hur kan det vara så att jag jobbat på mitt nya jobb mindre än fyra månader och ändå känner det som att jag ligger ett halvår efter? Jag gör inget annat än att jobba och ändå sackar jag bara efter mer och mer, jag lyckas inte göra något ordentligt och det är alltid något som jag borde ha gjort, och den lilla högen av borden bara växer och växer…

(Förresten så packade jag upp en låda medan lunchspagettin kokade, och gammelmormors servis hade inte klarat sig helt i alla fall. Tre assietter hade gått sönder, men soppterrinen och såssnipan och alla de andra tallrikarna och faten hade klarat sig helt utan skavanker, och jag dör kanske inte av att ha 10 istället för tolv assietter och 11 istället för 12 småassietter. Jag får ändå inte plats med 11 gäster i dockskåpet – och skulle jag mot förmodan lyckas klämma in 11 stycken i alla fall får väl en klara sig utan assiett)

3 kommentarer

 1. Fredrik said,

  november 11, 2010 den 11:41 e m

  Tja!

  Känner precis igen mig i din beskrivning. Efter bara några månader känns det som jobbet fullständigt sprungit ifrån mig. Hade min chef på besök i onsdags för att diskutera läget (han sitter i London och jag i Bryssel). Hans råd var att låta bli att distraheras av allt som hela tiden dyker upp från sidan, prioritera och sedan delegera allt som går. Det kommer alltid finnas grejer som man borde bort men som inte hinns med. Vet inte om detta är råd som du har användning av… Dessa ständiga presentationer som ska sättas ihop är ett elände, men blir lättare efter ett tag. Tids nog har man byggt upp ett bibliotek som man kan återvända bilder från. Håll ut!

 2. Nageldraken said,

  november 12, 2010 den 9:05 f m

  Tja, det känns väldigt bekant från mitt håll också, fast jag har i alla fall lugnare perioder emellanåt. (Fast du borde väl också få det lugnare när ni har lov?) Jag försöker att prioritera och på något sätt acceptera att det alltid kommer att finnas en lång lista av saker som väntar på ens uppmärkssamhet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: