Höststorm och Halloween

I onsdags kväll landade Lina i Aberdeen. Eftersom jag kvällsundervisade stuvade jag bara in henne i en taxi tillsammans med mina kollegor och vår inbjudna seminariehållare från Oxford och hoppades på det bästa. Det verkade dock ha haft trevligt när jag väl hittade rätt på dem på en pub downtown någon gång runt tio, så man får väl anse att det hela avlöpte väl. På vägen hem visade King’s college upp sin fulla gotiskt-romantiska potential.

Det gäller ju att göra det mesta av sådana högtider som man inte har tillgång till i sitt hemland – följaktligen tjuvstartade vi Halloweenfirandet redan i gårkväll med orange biffar till middag (nämligen köttfärsbiffar med morot, ha! – dagens morot), brittisk öl och cider, läskiga halloweenkakor och pumpakarvande. Jag skaffade mig ju lite pumpavana under mitt år som Kanadick, (jag gav till och med bort en pumpalykta som inflyttningspresent där borta), så full av övermod skred jag till verket. Pumpor är hårdare än man tror som naiv och oerfaren svensk, vilket resulterar i att man helt plötsligt tar i för hårt och skär av sin stackars gubbe tänderna, näsan eller någon annan nödvändig del av anatomin. I slutändan fick både min och Linas gubbar klara sig med bara en tand var…

Som krona på verket förärade Lina våra naglar speciell halloweenmanikyr – i diskret orange och svart dekorerat med en drös spindlar, fladdermöss, spöken och andra gosiga typer. Jag hade gett Lina fria händer, så följaktligen fick mina naglar i barnstorlek en mer barnslig dekorering medan Lina höll sig till den mer stilrena varianten (om man nu kan kalla orange naglar med svarta spindelnät stilrent).  Så avnjöts kvällen under trevligt samkväm över lagom mycket öl allt emedan våra tjusiga jack-o’-lanterns spred sitt varma ljus i höstmörkret, och höststormen långsamt friskade i runt knutarna.

Ikväll ska iväg till Old Black Friars och äta Halloween-haggis! 🙂 Hoppas vi inte blåser bort på vägen bara….

Jag var ju tvungen att uppdatera med bilderna av halloween-haggisen också…

1 kommentar

  1. Nageldraken said,

    oktober 31, 2010 den 1:42 f m

    Det gick alldeles utmärkt att bli påprackad på dina kollegor, de var trevliga filurer!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: