Men golv är ändå skönast utan stoppning…

Man tror ju inte att det ska vara så svårt, men att hitta en vanlig simpel skummgummimadrass (av den sorten man har hoprullad i garderoben inför den eventualiteten att man får gäster) har visat sig vara en fullkomlig omöjlighet! Adaptorjakten, som för några dagar sen verkade så mödosam, framstår som en bagatell i jämföresle med den fruktlösa madrassjakten. Jag har varit i varenda möbelaffär från Old Aberdeen till city centre, och då överdriver jag inte ens, plus en fyra-fem stycken som bara specialicerar sig på sängar och madrasser, och dessutom in i varje department store och större supermarket jag gått förbi. ”Enkel skummgummimadrass” är ett koncept som inte ens verkar existra i det här landet. Kalla mig snål eller vad ni vill, men jag tänker inte lägga £ 150 på en 3 dm tjock, ful, klumpig och oergonomisk skummgummimadrass med samma koncistens som en övermogen svamp, som jag dessutom inte ens kommer att veta hur jag ska bli av med när jag väl har skaffat mig en riktig säng från ikea. De otympliga åbäkena som de har har här i landet kan inte på långa vägar rullas ihop och stuvas undan i väntan på uppdykande gäster. Tillslut övervägde jag till och med att köpa ett thermarest-liggunderlag för 700 spänn, eftersom det var billigare än allt annat jag sett och dessutom användbart. Jag hejade mig dock i tid. Nog för att jag har tänkt skaffa mig ett nytt trevligt liggunderlag, men då vill jag ha ett av den nya fjäderfyllda självuppblåsbara sorten, och såna hade de inte på, den annars riktigt trevliga, friluftsaffären (som jag misstänker att jag kommer att frekventera flitigt i framtiden). Och det verkar ju inte klokt att investera nära 1000 spänn i något som man bara nästan vill ha. Så det får fortsätta vara 5 mm tjockt trepundsliggunderlag från Spar direkt på heltäckningsmattan för min del. Hårda underlag ska ju ändå vara bäst för ryggen sägs det (har jag dock inte märkt…). Jag är i alla fall ytterligt tacksam mot mig själv för att jag tryckte ner mitt duntäcke och en dunkudde i packningen det sista jag gjorde innan jag for…

För muntra upp mig råkade jag visst köpa fyra små salviaplantor, en liten kaprifol och en annan obekant klängis som såg mycket tjusig ut på bilden, när jag gick förbi dem i affären där jag var för att köpa disktrasor. Nu har jag grävt ner dem hemma i min lilla eftersatta trädgård. En av mina värdelösa plåtskedar fick tjänstgöra som trädgårdsspade, så har den också lyckats göra någon nytta i sitt liv. Jag satte salviorna på rad längs husväggen, och det såg faktiskt mycket sött ut. Till och med solen välkomnade dem genom att skina lite för första gången idag. Jag får se om de klarar sig; kaprifolen och klängisen var ganska ynkliga och fick rätt usel jord, för det var inte direkt väl förberett för blommor där jag grävde ner dem, men de kostade bara tre pund tillsammans så det är ingen jättestor ekonomisk förlust om de tuppar. Överlever de är det däremot en stor estetisk vinst, när de nästa vår klänger sig upp kring köksfönstret! Jag lär inte behöva be någon vattna dem medan jag är borta i alla fall ;).

Annars var dagens stora projekt att ansöka om ett skotskt bankkonto, något som jag fruktade skulle vara mycket krångligt. Det avklarades dock under tio minuter på förmiddagen. Det tar en vecka för dem att kolla upp mig, men sen har jag förhoppningsvis ett konto i Bank of Scotland, som dessutom har ett kontor på High street, kanske 20 m från inst., om ens det. Madrass däremot, det har jag inte…

4 kommentarer

 1. nageldraken said,

  augusti 2, 2010 den 9:00 e m

  Det är märkligt det där med andra länder. Det som är lätt hemma är svårt där och tvärtom… Du kanske får köpa några fler billiga liggunderlag så du i alla fall kan lägga dem på varandra och få det lite tjockare. Det är uckigt obekvämt att sova på platta golv. Knöligt fjäll är faktiskt bättre, där brukar det i alla fall vara lite mjukare.

 2. Sara said,

  augusti 2, 2010 den 10:04 e m

  Alla som hälsar på dig måste ta med sig ett liggunderlag och lämna kvar till dig.

 3. Lina said,

  augusti 4, 2010 den 6:31 f m

  Hej Lotta!
  Hoppas du hittar en säng! Huset ser ju jättegullit ut, och väldigt typiskt brittiskt. Lycka till me blommorna. Pär hälsar. Fota några isbjörnar och vargar när du är i Alaska!

  Krma/Lina

 4. lottahiller said,

  augusti 4, 2010 den 9:23 f m

  Jag ska göra mitt bästa med vargarna! När kommer ni och hälsar på då, allihop?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: