Promotion 28e maj 2010

Nu häller regnet ner. Jag är glad att det inte gjorde det igår, utan att det trots hotande grå morgon klarnade upp och blev en riktigt fin (och nytvättad) försommardag. Min dag inleddes med att jag fnattade runt som ett troll och letade efter mina vita skinnhandskar, bar för att tillslut ge upp och bestämma mig för att det fick bli svarta tråkhandskar istället. Varken klänning eller skor såg ju ut som jag från början tänkt mig, så det var väl lika bra att ändra hela uppenbarelsen tänker man. Vid nio kom en snäll Axel och hämtade en stressad Lotta till salong Burström, där jag snart blev placerad i soffan med en aperitif. Stressen rann av på en gång och istället blev dagen trevlig. Under hårfixandet klarnade dessutom vädret upp och solen stack fram sin bleka nos.

På salongen serverades också en utsökt lyxig vårlunch.

Och silverskorna provades ut…

Johannas ansträngningar resulterade i festens finaste frisyr, och fick många välförtjänta komplimanger som nu alla går vidare dit de ska 🙂

Linas ”diskreta” promoveringsmanikyr gjorde även den succé – och hur skulle den kunnat göra annat. Frågan är dock hur man någonsin ska kunna ha vanligt tråkigt nagellack igen – nåja det blir väl inget större problem eftersom de gånger jag faktiskt lyckats kleta på något på naglarna inför en fest lätt räkans på ena handens fingrar…

Men nu handlar ju inte promoveringen bara om en massa utseendemässiga ytligheter eller för den delen festligheter, utan också om en lång (nästan lite väl lång kändes det som när tek-natarna kom upp på slutet), traditionsbunden och högtidlig promotionsakt där man får ta emot doktorns insignier, i vårt fall lagerkrans och diplom, och lovar vetenskapen trohet (därför har man också doktorsring).

Här syns ett gäng filosofie doktorer på rad redo att motta sin lagerkrans.

FD Hillerdal

Vår institution dominerade Hist-Fil fakulteten med åtta av tretton doktorer, dessutom var alla våra ämnen representerade; nordisk arkeologi, afrikansk och jämförande arkeologi, antiken och egyptologi.

Hela gänget nypromoverade: Henrik Berg, Daniel Löwenborg, Anna Karlström, Lottan, C-G Ojala, Thomas Eriksson, Åsa Strandberg, Åsa Larsson

Efter akten tågade de nypromoverade ut i vårsolen för att hyllas av nära och kära och fotograferas av en och annan förtjust turist….

Från universitetstrappan

I publiken satt mormor och moster liksom Johanna och höll tummarna för att man inte skulle snubbla i den ökända trappan, där baklängesgången för övrigt utfördes med fullkomlig elegans…

Mormor och jag

Föräldrarna hade däremot rotat rätt på sina hattar, krängt på sig frack och långklänning och deltog i hattparaden med de andra stora doktorerna.

Doktorer Hillerdal

De flesta bilderna kan jag tacka min eminenta fotograf tillika hårfrisörska och sminkkonsult för.

Sötaste Johannan

På väg genom Engelska parken mot mottagning på inst.

Där minsta systern också mötte upp för att hjälpa till att fira de nya doktorerna med akademisk grundlighet.

Herrar och Fruar Proffesorer

Så bar det av till slottet för storbaluns – Arkeologbordet var just så livat som man kunde räkna med… trots att vi fick sitta på undantaget och endast kunde beundra rektor på storbildskärm. Kändes ändå som en överkomlig tragik, och feststämningen stod högt i tak.

Doktorerna Larsson, Berg och Löwenborg njuter av kvällen.

Dr Hillerdal

Efter middagen var det så dags att svänga sina lurviga, vilket åtminstone undertecknad gjorde med liv och lust….

Ju längre kvällen led syntes slottet befolkas av allt färre lagerkransar, men desto fler studentmössor. Något som dock inte tycktes påverka sagda dr Hillerdal, som inte ens verkade skämmas över att uppmuntra sin syster att planka in på slottet. Så gick det nu som det gick och man ramlade ut från slottet i den kylslagna försommarnatten ungefär sist av alla….

 

 

 

 

 

 

 

Helt utfestad Lotta…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: